[ Trening i ishrana ] 16 Februar, 2013 10:05
Zbog svakodnevnog ležanja i kretanja koje je ograničeno na odlazak do toaleta rešio sam da izmenim recept za kolač iz mikrotalasne i da umesto brašna dodam proteine. Pošto je test uspeo, poklanjam vam recept za proteinsku tortu bez brašna i šećera

 

Patišpan

Umutiti jedno jaje, malo mleka, malo maslinovog ulja, prstohvat stevije, pola kesice praška za pecivo i dve merice belanaca u prahu. Belance možete kupiti u svim Swislion Takovo prodavnicama, a u slučaju da nemate belanca u prahu i steviju možete upotrebiti protein. Umućena masa treba da ima gustinu smese za palačinke. Pripremiti kalup za pečenje sa prstenom, obložiti ga papirom za pečenje i naliti masu, potom peći oko 15 minuta na 150 °C. Po želji možete u patišpan pre pečenja dodati višnje, seckane naranže ili neko drugo usitnjeno voće, takođe možete dodati kokosovo brašno, mlevene orahe, bademe, lešnike i slično.

 

Fil

Umutiti 400 ml mleka, 400 ml vode i 3 merice proteina sa ukusom čokolade. U 50 ml vode ubaciti sadržaj dve kesice želatina i zagrejati na laganoj temperaturi do ključanja. Nakon toga umešati sa proteinom, vodom i mlekom pa preliti preko patišpana i ostaviti da se ohladi u frižideru.

 

Torta ne sadrži brašno i šećer, pogodna je za osobe na lowcarb ishrani, odlična je zamena za komercijalne slatkiše pune šećera i brzih ugljenih hidrata, a veoma je prijatnog ukusa. Ukoliko nemate želju da napravite tortu možete iskoristiti recept za fil i napraviti lowcarb proteinski puding. Osobe osetljive na mleko mogu da koriste vodu.

Pošto kući redovno pravimo ovu tortu postavljam sliku.

 

[ Trening i ishrana ] 05 Januar, 2013 02:24
Odakle da počnem. Da li od želje da budem mlađi i da prođem sve ispočetka ili od momenta kada mi se ta želja na jako čudan način ostvarila. Od fanatičnog treninga na +35 u hladu, dok sam se osećao neverovatno i fantastično spreman, do danas kada sam totalno nespreman sa jednim pocepanim ligamentom desnog kolena prošlo je samo 4 meseca. Sada se umesto za novu sezonu američkog fudbala spremam za operaciju kolena. I to je izgleda kraj karijere u kojoj se zbog glupih razloga nisam dovoljno dobro pokazao. Kada sam bio fizički i mentalno najspremniji imao sam najgluplje moguće pehove. Sve više osećam žal za nekim prošlim vremenima kada sam mogao bolje, a nisam uspeo. Danas kao da ponovo učim da hodam... takoreći vratio sam se u doba gde prolazim sve ispočetka, a ipak nemam tri ili pet, već trideset i pet godina. Umesto da spremam video klipove treninga sa priprema sada spremam dokumentaciju sa magnetne rezonance i još ne znam šta me i koliko toga čeka nakon operacije. Ubeđen sam da je ovo definitivno kraj sportske karijere.

Nakon nekoliko hiljada tona podignutog tereta, ko zna koliko hiljada pretrčanih kilometara, nekoliko polumaratona, divnih timskih i individualnih sportskih trenutaka danas držim opelo za snove ...