[ Generalna ] 25 Maj, 2014 18:04
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je drsko izjavio da su poplave koje su pogodile Srbiju velika opomena. Ne toliko opomena državi koja se izvanredno snašla, a vlada je besprekorno obavila svoj posao i dodao da je za građane velika opomena. Kasnije čitam novine u kojima se navodi sledeće: „Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju - danas su valјda shvatili da bismo da je samo bilo malo više saradnje, izbegli lјudske žrtve“. Pitam se, da li je ovaj „čovek“ maloumni idiot ili se sprda sa nama? Da li je moguće da je ovo odvalio? Užasno mi je teško zbog svega ovoga što se desilo, a prema rečima mnogih očevidaca i svedoka znamo da se tragedija mogla sprečiti.
 
Činjenice:

Metereolog Igor Kovačić je prognozirao da dolaze sneg i poplave. Dva dana pre katastrofe koja je pogodila Bosnu i Srbiju upozorio je na dolazeću opasnost, ali nažalost nadležne službe to nisu shvatile ozbilјno. I pored 48 sati prednosti u odnosu na katastrofu, upozorenja nisu pokrenula pripreme za nadolazeću opasnost. Zаkоn о vаnrеdnim situаciјаmа nаlаže dаоdmаh pо sаznаnju dа pоstојi nеpоsrеdnа оpаsnоst оd еlеmеntаrnе nеpоgоdе“ (člаn 30, Služ. gl. 111/2009 i 92/2011) treba proglasiti vаnrеdnu situаciјu, а tо sаznаnjе је pоstојаlо јоš оd utоrkа 13. mаја kаd је vеć pоslе 17h Rеpublički hidrоmеtеоrlоški zаvоd (RHМZ) nајаviо vеlikе pаdаvinе, а istе vеčеri је tо i Bilјаnа Vrаnеš prоčitаlа u dnеvniku RТS-а. Upоzоrеnjе je pојаčаnо mаpоm Srbiје gdе su pоdručја u vаnrеdnој оpаsnоsti bilа оznаčеnа crvеnоm bојоm. “Veliki vođa” odnosno „gospodar Vučić“ prоglаsio je vаnrеdnо stаnjе tеk u čеtvrtаk, 15. Маја u pоpоdnеvnim sаtimа, kаd је zа mnоgа ugrоžеnа pоdručја vеć bilо uglаvnоm kаsnо. Isti se nije оslоniо nа stručnjаkе, vеć nа pоgrеšnе prоcеnе sеbе sаmоgа i svојih drugаrа iz vlаsti, štо ga čini оbјеktivnо оdgоvоrnim zа tеškе pоslеdicе pо živоtе i imоvinu stоtinа hilјаdа lјudi. Za to vreme grobar Tomislav peče rakiju. Mislim, ko je još lud da peče rakiju u proleće...

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, mogao je da spreči tragediju koja je zadesila taj grad da je na vreme uklјučio sirene za uzbunjivanje, evakuisao lјude i ojačao nasipe, tvrde njegovi sugrađani. Direktor za korporativne poslove TE „Nikola Tesla“ i učesnik u radu kriznog štaba u Obrenovcu Vojin Nestorović kaže da je u četvrtak na sednici predložio da se uklјuče sirene, ali da je predsednik opštine Miroslav Čučković to odbio. “Kad sam saznao da je Kolubara probila nasip u Velikom polјu, predložio sam da se uklјuče sirene, ali je Čučković to odbio, rekao je da misli da bi to izazvalo paniku i da je dovolјno da idu kajroni na lokalnoj televiziji Mag - kaže za Kurir Nestorović. Na društvenim mrežama kruže komentari Obrenovčana da je tragedija koja je počela u petak mogla biti sprečena da je Čučković u četvrtak ili petak ujutru reagovao na upozorenja. Umesto toga, on je sedeo u kafani sa društvom i odbijao pomoć dobrovolјaca.

Izvesni Aleksandar Sinđelić na Fejsbuku piše da je „još prvog dana... bilo jasno da je poplava neizbežna. Čuo sam da je zakazana sednica kriznog štaba u 23 sata i krenuo tamo i stavio lјude na raspolaganje” navodi Sinđelić i dodaje da je tamo zatekao Čučkovića kako „drži propagandne govore o tome kako su spremni“, a „grad je imao četiri male pumpe i nula džakova peska“. Sednica je posle toga raspuštena i „gospodin nas je sve pozvao na ‚dežurstvo‘ u restoran“. Smilјanić je ponudio pomoć 70 dobrovolјaca, ali je odbijen. Sutradan na sednici Čučković drži „isti govor dok je voda i poplavila naselјe Šlјivice, ali Čučković nije evakuisao naselјa, niti je vodu ičim blokirao“. Nikakve mere odbrane nisu preduzimane. Onda je nestala struja i naišla je ogromna količina vode koja je potopila Šlјivice i deo Belog Polјa, prelila preko obilaznice i ulila se u ceo Obrenovac. Tek tada oglasila se sirena za uzbunu. Da je ta obilaznica zaštićena, grad bi bio sačuvan - piše Sinđelić. Ogorčeni građani najavili su i podnošenje krivične prijave. Miroslav Čučković kaže: BOLI ME KURAC!

E pa malo si se zajebao, boleće te šupak kad završiš u zatvoru. Isto te tako boleo kurac za građane Obrenovca kojima treba da služiš i pomažeš. Ti si jedan čovek u administraciji, običan službenik, a službenik treba da služi svom narodu.

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, u petak 16.05.2014 uputio je molbu građanima Obrenovca da ne napuštaju svoje domove. “Mole se građani Obrenovca da ne napuštaju svoje domove i da se za sve potrebne informacije obrate Operativnom centru Uprave za vanredne situacije grada Beograda na broj 1985” – precizirao je gradonačelnik. Iako je stranica u međuvremenu obrisana, postoji webcache koji dokazuje njegovu molbu. Pored toga postoji i youtube snimak koji sam sačuvao za svaki slučaj da i njega obrišu.

 

Država se izvanredno snašla, a vlada je besprekorno obavila svoj posao, a onda je čokolada zamotala mrmota u foliju! Koga ti misliš da lažeš? Ako laže koza ne laže rog, a kad laže predsednik države ne lažu dokazi. Valјda postoji neka Vlada koja treba da se drži zajedno i da u kriznim situacijama donosi iste zajedniče odluke. Nije valјda Mali sam doneo odluku o tome da građani Obrenovca ostanu u svojim kućama? Ako jeste trebalo bi za to da odgovara pred sudom prave, ako ta institucija još uvek postoji kao jednaka za sve. Nemamo mi zobenu kašu u glavi, nije nama rakija pomutila mozak. Meni se i dalјe činiš kao jedno obično, smrdlјivo, političko govno. I koji je tvoj problem sa Aleksandrom Vučićem? O njemu ću naknadno, trenutno ne mogu da izbijem iz glave njegovih patetičnih izjava i izraza lica umornog od zabrinutosti. Vоzikао sе hеlikоptеrimа, pоntоnskim čаmcimа i аmfibiјаmа, vukući sа sоbоm snimаtеlје i nоvinаrе što je s prаvоm оstаvilо ružаn ukus u јаvnоsti јеr је ličilо nа strаnаčku i ličnu prоmоciјu. Od spasavanja zavejanih u Feketiću do sada ništa nije naučio, nije narod glup koliko ga zamišlјa pa da ne vidi da se na ovaj način pokušao domoći jeftinih političkih poena. Iskreno, ja sam stranački totalno neopredelјen i kao što „Dubioza kolektiv“ u jednoj od svojih pesama spominje „politika je kurva ubila je bomba, džaba svi smo isti svi smo ista govna“ ja se nikada i neću baviti politikom jer ne želim biti govno. U toku ovih dešavanja nisam niti jednom video na televiziji da si bio u istom kadru i na istom mestu sa Vučićem. Definitivno stoji neka svađa i politička razlika kada vas nema zajedno u kadru. Mada iskreno, bilo bi suviše gledati grobara i supermena u istoj epizodi. Za tvoju informaciju, narod se odlično snašao, građani su se udružili i pokazali veliku solidarnost i želјu da jedni drugima pomognu u nevolјi, dok je država ostala neorganizovana. Pored svega, broj stradalih u poplavama se krije od znanja javnosti, novinarima se zabranjuje objavlјivanje istine i preti im se da „paze šta pričaju zbog sigurnosti njih i njihovih porodica“ a pojedini lјudi u Hrvatskoj navode broj žrtava. Ne verujem da je broj žrtava toliki kao što navode, mada ne verujem ni da ih je toliko malo koliko su naveli naši mediji. Među gomilom komentara sa jedne facebook stranice izdvajaju se dva. Pitanje „gde će sakriti tolike žrtve i kako će ih sahraniti“ i odgovor glasi „pa ipak im je predsednik bio grobar“.

Da se razumemo, ja volim zemlјu Srbiju i njene građane, narod koji je uvek u teškim situacijama pokazivao svoj ponos, snagu i lјubav ka istoj, ali isto tako ne podnosim državu Srbiju dok je vode ili su je vodili politička govna kao štu su razni Miloševići, Đinđići, Koštunice, Tadići, Đelići, Đilasi, Markovići, Dačići, Vučići, Nikolići ... Ovo Vam se neće zaboraviti, a definitivno ste svi kolektivno zaslužili dugogodišnju robiju zbog neodgovornosti. Doći će, vrlo brzo i novi izbori, a tada ću se truditi da se ovaj narod seti kako ste nas ostavili na cedilu kada je bilo najpotrebnije.

[ Generalna ] 24 Maj, 2014 02:08

[ Generalna ] 26 Mart, 2014 11:32

Dođe vreme kad budale progovore, pametni ućute i fukara se obogati (Ivo Andrić). Došlo je takvo vreme kod nas odavno i traje evo već bezmalo 25 godina. Od budala koje govore (ili pišu) našla se i jedna gospođa, koja piše za Blic. Gospođa je direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) iz Beograda, koja kako za sebe kaže prati i analizira liberalne trendove u zapadnim demokratijama i zalaže se za punopravno i aktivno članstvo Srbije u EU i NATO. Ima ćerku, sina, kuče i mače. Dovoljno je rekla o sebi.

 

Njen najnoviji tekst “Ljudski gubici bombardovanja Srbije i Crne Gore od strane NATO snaga” napisan na blog.blic.rs je apsolutno netačan i lažno prikazuje sva stradanja tokom bombardovanja, ali zato, kao i udruženje Žene u crnom, navodi neverovatno veliki broj poginulih albanaca, naravno pobijenih od strane Srba. Kakav je to fond za humanitarno pravo čija su pravila da se navode samo stradali nesrbi, a pritom niko ne pominje Srbe koji su stradali od strane albanaca, hrvata i izbačenih nekoliko stotina tona bombi tokom bomardovanja... očigledno dobro plaćen i finansiran projekat pokrenut iz istog gnezda odakle su poletele stotine aviona koje su nam uništile zemlju.

 

Agresija NATO na SR Jugoslaviju, od 24. marta do 9. juna 1999,  nanela je dalekosežne negativne posledice privredi i stanovništvu Srbije.  Tokom agresije NATO je angažovao oko 1200 neprijateljskih aviona (od toga 850 borbenih) sa oko 27000 poletanja. Lansirano je više od hiljadu krstarećih raketa i bačeno više desetina hiljada bombi i drugih projektila, s najrazornijim eksplozivom kojim se raspolaže. Pod udarom su bili i vojni i civilni objekti.

 

Potpuno je uništen ili delimično razoren značajan deo privrednih i drugih civilnih objekata. U privredi je najveće štete pretrpela industrija, u kojoj su potpuno uništeni ili teško oštećeni mnogi instalirani kapaciteti. Velika razaranja pretrpela je saobraćajna infrastruktura (srušeni su mnogi mostovi, razoreno desetine kilometara putnih i železnickih saobraćajnica), elektroenergetska i telekomunikaciona. Razoren je i znatan deo komunalne infrastructure gradova i opština, naročito na području Kosova i Metohije. Velika šteta naneta je školama, bolnicama, radio i TV stanicama, kulturnim spomenicima, kao i verskim objektima. Porušeni su ili oštećeni mnogi stambeni i poslovni objekti. Budući da je najveći deo stambenog fonda u Jugoslaviji privatno vlasništvo, NATO snage su ovim atakovale na  jedno od osnovnih prava svakog čoveka. Najteže od svega, više hiljada ljudi, kako vojnika tako i civila, izgubilo je život ili je ranjeno, čime je znatno redukovan humani kapital zemlje. Bombardovanje rafinerija i skladišta nafte i hemijskih postrojenja dovelo je do ozbiljnih ekoloških posledica: masovnog zagađivanja okoline, čime su ugroženi ljudski životi, flora i fauna. Upotreba oružja sa osiromašenim uranijumom ima dalekosežne posledice po ljudsko zdravlje.

 

Društveni proizvod Jogoslavije u 1999 opao je cca 30%. Procene ekepereta EU o neporednoj šteti kreću oko 30 milijardi dolara. Procene domaćih eksperata uključujući neposrednu i posrednu štetu, kreću se izmedu 30 – 100 milijardi dolara. Tu štetu čine:

1. neposredno uništeni i razoreni infrastrukturni objekti, oprema i objekti preduzeća

2. umanjenje društvenog proizvoda po tom osnovu i smanjenje standarda stanovništva u narednim godinama

3. štete od zagađenja životne sredine, širenje broja socijalno ugroženih i iseljavanja stanovništva zbog posledica agresije.

 

Obim razaranja privrednih i drugih civilnih objekata

U toku 11 nedelja bombardovanja ogromna razaranja pretrpele su saobraćajna i elektroenergetska infrastruktura, kao i mnogi privredni i drugi civilni objekti. Najveću destrukciju proizvodnog kapitala zbog bombardovanja pretrpela je industrija, a u okviru industrije, metalski kompleks, naftna industrija, hemijska industrija, metalurgija i duvanska industrija. Posredni efekti direktnih razaranja proizvodnih kapaciteta značajno će se ispoljiti u povezanim industrijama, koje su ostale bez finalista ili snabdevača osnovnih sirovina i poluproizvoda. Razmere razaranja su tolike da su pojedini gradovi i regioni gotovo ostali bez industrije. Najveća pojedinačna šteta naneta je automobilskoj industriji, jer su gotovo potpuno uništeni kapacitet "Zastave" u Kragujevcu u kojoj je bilo zaposleno oko 24000 radnika. Pored toga, preko 300 proizvodača-kooperanata koji su isporučivali delove "Zastavi", a koji su zapošljavali oko 70000 radnika, na ovaj način dovedeno je u veoma težak položaj. Potpuno su uništene obe jugoslovenske rafinerije za preradu nafte (Pančevo i Novi Sad). Rafinerije su posedovale primarne kapacite za preradu 7 miliona tona sirove nafte godišnje i brojne sekundarne kapacitete. Bile su međusobno povezane dvosmernim naftovodom, što znači da je postojala mogućnost integrisanog rada, a imale su mogućnost dopremanja sirove nafte putem naftovoda i vodenim putem. Rafinerije su produktovodima bile povezane sa petrohemijskim postrojenjima, koja su bombardovanjem takođe onesposobljena za proizvodnju. Značaj petrohemije je i u tome što predstavlja sirovinsku bazu za povezane (downstream) industrije, koje su u to vreme imale ukupan izvoz od oko 2 milijarde USD godišnje, a zapošljavale oko 120 000 radnika. Izvor: Privredna komora Srbije

 

Bombardovanjem su uništeni daljinski sistemi za grejanje nekoliko većih gradova. Toplane u Kruševcu i Prištini su potpuno uništene, a u Beogradu i Novom Sadu delimično oštećene.  U saobraćajnoj infrastrukturi srušena su 24, a oštećena 36 drumska i železnička mosta i nadvožnjaka. Rušenjem mostova na Dunavu u Novom Sadu, prekinuta je direktna veza sa Beogradom. Potpuno su srušeni Žeželjev most (466 m) i Varadinski most (304 m). Most Slobode  (1311 m) delimično je  oštećen. Posle mesec dana vazdušnih napada, cilj aviona NATO postala je i elekroenergetska infrastruktura. Meta napada bili su trafostanice, razvodna postrojenja, dalekovodi, zatim delovi termoelektrana i hidroelektrana na spojevima sa prenosnom mrežom i najzad, postrojenja za proizvodnju električne energije i toplote. U početku elektroenergetski sistem onesposobljavan je grafitnim bombama što je prouzrokovalo raspad, ali ne i fizičko uništenje istog. Sredinom i krajem maja 1999 prešlo se na fizičko uništenje najvažnijh delova prenosa elektične energije – trafostanica 380/220 KV, čime je iz pogona bivalo izbačeno oko 60 %  instalirane snage u elektroprivredi Srbije. Zbog neisporučene energije preduzeća nisu mogla da obavljaju proizvodnju. Razaranje elektroenergetske infrastrukture dovelo je do neusklađenosti izmedu potrošnje i proizvodnje električne energije. To za dalju posledicu ima tehničku nestabilnost sistema i česte planske i neplanske redukcije. Tehnička nestabilnost sistema otežala je privredni i industrijski oporavak u narednom periodu.  U toku agresije NATO, uništen je znatan deo tehničkih kapaciteta elektronskih medija u Srbiji. Uništene su u potpunosti sve tri radio i TV nacionalne mreže i nekoliko privatnih. Predajnik na Avali (toranj visok 202 metra), koji je srušen, bio je jedan od prepoznatljivih simbola Beograda. Predajnici na vrhu Besna Kobila, Mokra Gora i Kopaonik bili su izgrađeni na nepristupačnim terenima do kojih je teško doći, što će znatno povećati troškove obnove. Pored uništenja predajnika i repetitora, srušen je i master RTS-a, uređaj sa koga se šalju i primaju signali u svet i iz sveta. U Zvečkoj je uništen srednjetalasni predajnik od 2 MW, tada najveće snage u Evropi.

 

Ukupna direktna šteta naneta je i poljoprivredi. U napadima NATO-a stradalo je 12 državnih poljoprivrednih farmi, u kojima su uništene ili oštećene zgrade i oprema. Potpuno je uništena farma krava na Pešteru kod Sjenice, a u ovom napadu stradalo je i 220 mlečnih krava. Značajne materijalne štete i gubitke u stočnom fondu pretrpela su i privatna poljoprivredna gazdinstva. Indirektna šteta naneta poljoprivredi je mnogo veća, s obzirom na to da je nakon bombardovanja "HIP Azotare" u Pančevu privremeno obustavljena proizvodnja veštačkih đubriva. Sve ovo je osetno umanjilo buduće prinose poljoprivrednih kultura.

 

U napadima NATO-a oštećena su 23 srednjovekovna manastira sagrađena u razdoblju od XI do XVI veka. Pored toga, oštećen je i veliki broj crkava (31), izgrađenih u različitim periodima, od IX do XX veka. Srećom, nijedan od ovih kulturno-istorijskih spomenika nije direktno pogođen. Medutim, svi oni pretrpeli su tzv. nevidljive štete, usled blizine eksplozija. Treba imati u vidu da pukotine i druga oštećenja od vibracija mogu nastati čak i kada granate padnu na 1.000 metara udaljenosti od samog objekta. Zbog blizine eksplozija, došlo je do odvajanja freskomaltera od zidova manastira i crkava ("potklobučenje"), dok je u drugim slučajevima hemijsko dejstvo eksploziva imalo negativan uticaj na strukturu maltera. Najveća oštećenja pretrpeli su manastiri Gračanica (druga decenija XIV veka) i manastir u Rakovici (XVI vek). Oštećeno je 306 škola, od čega su 3 potpuno uništene, dok je 30 teško oštećeno. Razaranja su pretrpele i bolnice i druge zdravstvene ustanove.

 

Napadima NATO izazvane su neprocenjive štete u životnoj sredini, ugrožavajući živote i zdravlje ludi, biljni i životinjski svet, sa dugoročnim posledicama po Srbiju i susedne zemlje. ZAGAÐIVANJE VODA I ZEMLJIŠTA, niz civilnih industrijskih postrojenja, koja ne rade za potrebe vojske, napadnuta su i/ili uništena bombardovanjem. Uništavanje i ugrožavanje postrojenja naftne, petrohemijske i drugih procesnih i prerađivačkih industrija je vid hemijskog rata koji je NATO vodio protiv stanovništa Srbije. U Dunav se izlilo oko 50 tona emulzije jer je sistem za pročišćavanje otpadnih voda usled agresije NATO bio van funkcije. Iz Azotare Pančevo u Dunav se izlilo više od sto tona tečnog amonijaka. Nekoliko stotina tona nafte i derivata iscurilo je u Dunav iz uništene Rafinerije u Novom Sadu.

 

Agresijom na SR Jugoslaviju prekršene su odredbe  humanitarnog prava sadržane u brojnim međunarodno-pravnim instrumentima, kao što su: Haška pravila (1899) i (1907), Haški pravilnik uz IV Hašku konvenciju (1907), Konvencija o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida (1948), Ženevska konvencija (1949) sa Protokolom I (1977), i dr.

 

IV Ženevska konvencija zabranjuje mere koje prouzrukuju ubistva i telesne patnje ljudi, uništavanje pokretnih i nepokretnih dobara. Dopunskim protokolom zabranjena je primena metoda i sredstava ratovanja: a) koji su namenjeni da prouzrokuju "opsežna, dugotrajna i ozbiljna oštećenja prirodne okoline"; b) da se od upotrebe ovakvih metoda i sredstava "može očekivati da će prouzrokovati navedene posledice po prirodnu okolinu". Protokol zabranjuje uništenje, uklanjanje ili činjenje nekorisnim objekata koji su neophodni da bi civilno stanovništvo preživelo: namirnice, poljoprivredne oblasti za proizvodnju hrane, živa stoka, žetva, instalacije za vodu za piće i dr. Zabranjuje se napad na građevine ili instalacije koje sadrže opasne sile (brane, nasipi, elektrane za proizvodnju energije, čak i tamo gde su to vojni objekti: (a) ako bi to moglo prouzrokovati oslobađanje opasnih sila; (b) ako bi to moglo prouzrokovati velike gubitke među civilnim stanovništvom. Najzad, radi se o kršenju proklamovanih ljudskih prava na bezbednu i zdravu životnu sredinu u okviru nekoliko pravnih instrumenata koje su potpisale i države NATO, kao što su: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima (1948), Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima, Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima (1966) i dr.

 

REZIME: Da ne pišem više... imam dokument na preko 50 stranica o posledicama NATO agresije na Srbiju, sve podatke i procene. Kao što sam i ovde napisao, prekršene su odredbe humanitarnog prava za koje se navodno zalažu Jelena Milić, Nataša Kandić i ostali “prijatelji” srpskog naroda. Gospođa koja nema muža, ali zato ima kuče i mače smatra da je mali broj poginulih Srba koje je ona navela dovoljan razlog da se odbrani potreba NATO agresije na Srbiju zarad uspostavljanja demokratskog društva. E pa gospodo demokrate, nabijte na onu stvar takvu demokratiju koja ne dozvoljava komentare sa činjenicama na tekst koji je napisala dotična gospođa. Uzmite deklaraciju o demokratiji i zabijte je sebi u onaj otvor koji sunca ne vidi, pošto za drugo i nije. Zbog ovakvih tekstova i maloumnih idiota koji imaju pravo da pišu po kolumne za Blic, usput ne odobravajući komentar koji je potpuno u skladu sa zahtevima istih novina, od ovog trenutka skidam aplikaciju sa telefona i prestajem da čitam Blic. Znam da vas boli uvo za jednog čitaoca, ali meni ovakve smrdljive i lažljive novine stvaraju gađenje na čitav sistem. Očigledno je da je Blic ogledalo vladajućih partija i njihov lični oglasnik.

 

[ Generalna ] 15 Januar, 2014 13:24
Dobio sam email u kojem se navodi da je Matijević: sveže pakovano meso br.1 u pogledu odnosa cene i kvaliteta u Srbiji. Prvo Best Buy Award istraživanje u Republici Srbiji pokazuje da građani Srbije, kada je u pitanju sveže pakovano meso, daju najveći broj svojih glasova u pogledu najboljeg odnosa cene i kvaliteta - kompaniji Matijević.

Davno je nobelovac Ivo Andrić rekao: "Nije budala onaj koji ne zna da čita, već onaj ko veruje u sve što pročita".

BestBuyAward – šta je i ko stoji iza ovog naziva? Kako stoji na njihovoj internet stranici, BestBuyAward se uvek zasniva na proceni onih koji koriste proizvod ili uslugu koji se razmatra za medalju. U prevodu, oni ispituju korisnike proizvoda mesare Matijević. Ipak, u tekstu se navodi da su ispitanici bili državljani Srbije, korisnici interneta stariji od 15 godina. Navodi se da na globalnom nivou, projekat Best Buy Award sprovodi i podržava ICERTIAS – International Certification Association sa sedištem u Cirihu, Švajcarska. Ustvari iza ovog projekta stoji izvesni Robert Slavečki iz Hrvatske. Poruka koju sam dobio pristigla je sa adrese bestbuyaward.info čija je internet stranica prazna, dok se u emailu pominje bestbuyaward.org na čijim se stranicama ne može naći ništa vezano za način ispitivanja, odnosno da je urađeno nekakvom tehnologijom CAWI – DEEPMA što je u stvari skraćenica od Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness, odnosno internet intervjuisanje uz pomoć računara - metoda  duboko poznavanja.  Dubokog poznavanja ČEGA?

Bestbuyaward.info je vlasništvo firme AXIOS d.o.o. iz Hrvatske, tačnije iz Samobora čiji je član je uprave i suosnivač Robert Slavečki, a domen je kreiran 20.11.2012. Robert Slavečki je takođe suosnivač i partner međunarodne certifikacije kuće ICERTIAS.

Bestbuyaward.org je vlasništvo agencije Web.com Online Marketing Agency iz iz grada Jacksonville sa Floride (Sjedinjene Američke Države), a domen je kreiran 12.10.2009. I oni su povezani su sa ICERITAS-om.

Da li je CERITAS plaćen da prodaje lažna i nameštena istraživanja? Zašto su odradili istraživanje baš za Matijevića? Da li je u pitanju profit ili neko stvarno voli otpatke iz njihovih mesara?

Nakon hapšenja Petra Matijevića prestala je podrška njegovih ličnih saradnika, otkrivaju se metode kojima je potkradao državu za milione evra, kupujući isprašene krmače, iznošene kokoške, oronula govoda, prerađujući ih po sumnjivim recepturama i prodajući takve prerađevine isključivo u svojim prodavnicama. Industrija “mesa” Matijević doživela je ozbiljan udar. Stoga je i logično da Petar Matijević, kokošar koji je nekada gospodario severnim delom Srbije, prezren i od mušterija odbačen preprodavac poteže svoje veze iz nekadašnje mu domovine kako bi pokušao da se vrati na tržište i spase deo svoje mašinerije. Para vrti gde burgija neće pa tako i Don Pero unajmljuje i plaća namešteno istraživanje. Važno je da ne nasednemo i da prepoznamo laž.

[ Generalna ] 31 Decembar, 2013 03:31
Председник Бошњачког националног већа Есад Џуџевић је доделио дипломе ученицима првог разреда Гимназије у Новом Пазару зато што су бојкотовали наставу на српском језику!!! Има ли неко нормалан у овој држави ко може, а жели да спречи распарчавање Србије. Тиме не мислим на ове издајнике као што је тренутна власт. А и кога уосталом имамо да ово спречи?

Председника државе, који је још једно обично политичко говно које не држи предизборна обећања. Није ни говно већ она мекша варијанта која настаје као продукт дијареје. Поред тога, са сумњивим пореклом дипломе о школовању. А шта ће му диплома. Ево га овај млади министар иностраних послова Аустрије, Себастијан Курц, он нема диплому правног факултета који студира већ 6 година.... па ако нема он шта ће и овим нашим лажовима. Мене би било срамота да сам председник државе у којој старлета Блонди пуни новинске рубрике изјавом да је завршила факултет преко везе, а да ја имам само факултет. Еј бре, имао бих најмање докторат. Шалу на страну, ја сам своје студије завршио успешно и регуларно.

Даље, ту је наш гојазни премијер. Како и не би када доручкује у Вашингтону, руча у АирСербиа авиону, а вечера са Тачијем у Бриселу. Али није он крив, таки му је пос'о. То он због нас. Потпредседник владе се такође убуцио. Али о њему ништа више да ме не позову из неког ресора државне безбедности на разговор. Немам довољно места на овим страницама да наводим сваку шушу, па ћу остати само на ове три.

Међутим, жалосно је докле су нас догурали. У Хрватској нам забрањују ћирилицу и цео свет ћути о томе. Ови који се јављају, углавном буду заташкани. Ми, погнуте главе гледамо у патос очекујући спас од некога, кога уистину заболе курац за нас.

Како нам се ово догодило? Не размишљајући о последицама тренутних дешавања, сувише уморни од пораза, покушавамо да саставимо крхотине наших живота. Колективно смо морално посрнули, држава је окупирана, додуше незванично.  Индустрија и привреда су у колапсу, пољопривреде не може бити када су градови све насељенији, а села опустела. Југ централне Србије је испражњен, док се грађани тог подручја, трагајући за извеснијом будућношћу, селе у Београд или иностранство. Политичка подобност постала је услов запослења. Над националним идентитетом сваког Србина иоле патриотски настројеног врши се психолошко насиље. У континуитету се вређају осећања привржености и љубави према сопственој земљи и народу и намеће осећање стида. Национална понижења не престају делом услед спољних притисака, а већим делом услед кратковиде политике домаћих „државника“ и њихових несувислих потеза и одлука.

Неки нов народ, некакви Бошњаци чији се историјски почеци и историја броје чак у трилионима минута почели су да кроје нашу историју. Дабоме да и њима смета српски језик. Јаши магаре док су му ноге у блату. Ово можда и јесте изолован случај једног човека, али тим чином „бошњаци“ су поручили да не пристају на асимилацију. Што се мене тиче, ако не желите да живите у Србији и овде вам се не допада, није вам лепо – па ви се онда терајте у три лепе пизде материне, мрш преко Дрине где можете до миле воље учити неке новоизмишљене језике.

Да ли српски ђаци у Федерацији БИХ (то је она држава на федер) могу да захтевају школовање на српском језику и на ћирилици? Не могу наравно, јер то онда према вашим схватањима и мерилима правде, значи да Срби траже Велику Србију. Историја је показала какве сте слуге, а какви господари.stanija, soraja, severina, ceca, dzej, putovanje, nova godina, bozic, Kurir, posao, vremenska prognoza, seks, sex, horoskop, svet, kuhinja, moda, cipele, facebook, kurs, nbs, google, youtube, djokovic, kuvar, sanovnik, tv program

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 21 22 23  Sledeći»