AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... let je pomeren za četrdeset minuta, tako da ću u Bombay stići tek u 22:30...., što otprilike znači da neću imati vremena da se naspavam, biti će dobro ako uhvatim tri sata sna.

Po „planu“ stigoh u Bombay, 22:32...u sobi sam u 23:00...ustajem u 2:00, tuširam se hladnom vodom... spavao sam jedva dva sata pošto nisam mogao da zaspim od buke automobila, ali nekako uspevam da pronađem svojih pet minuta uživanja uz topao Indijski čaj, naravno u Engleskom stilu – čaj s mlekom.

Opušta me na kratko, teram dalje. Kreten sa recepcije je pogrešno obavešten tako da na aerodrom stižem čitav sat ranije.... i naravno da sam nervozan. U poslednja tri dana, od petka u 09:00AM do ovog momenta kada pišem utiske o čitavom putovanju, odnosno ponedeljka u 04:00AM spavao sam svega 13 sati. Četiri po dolasku u Jamnagar, lepih, blaženih sedam sati subotu veče i jedva dva sata noćas. Očekuje me još 14 sati putovanja od Bombaya do Beograda preko Istanbula, a ne verujem da ću imati mogućnosti da spavam u onom bučnom avionu. Čak je i ekipa stjuardesa ista, evo malopre su protutnjale pored mene kao konjica na štiklama, uključujući i nadrndanu.... izgleda da she didnt do it last night nema veze sa njenim ponašanjem, nekako imam utisak da je to samo odmbrambeni mehanizam...možda je nova pa želi da izgleda ozbiljno, ali devojka je potpuno pogrešila stav pa deluje opasno. Otkud znam...razmišljam, prekraćujem vreme pisanjem i sumiranjem utisaka... Bombay ovo, Bombay ono, a ja sam od Bombaya video samo „B“... i to iz aviona.

Avion je poleteo na vreme, jedva sam dočekao ukrcavanje. Sve što me moglo sastaviti – sastavilo me dobrano. Nenormalno umoran i krvoločno nervozan, sve mi se činilo da bi mogao da nalupam nekog... stjuardese isto tako nadrndane, bez osmeha koji bi valjda mogao ublažiti čitavu situaciju.

Jesam nervozan i besan, znam da sve deluje mnogo teže nego što izgleda, ali činjenica je da stjuardese nemaju ni trunku onog ponašanja koje bi trebalo da imaju. Tokom karijere leteo sam avionima JATa, Lufthanse, Jet Airwaysa, Turkish Airwaysa i Air India. Singapurski Jet Airways ima veoma lepe stuardese, Lufthansa najprijatnije i veoma uslužne, JAT ima odlične pilote, Air India tek treba da napreduje, ali Turkish Airways ima najneljubaznije stjuardese sa kojima sam imao priliku da putujem.

Ako želite da se naspavate u avionu, morate da budete snalažljivi (ili bezobrazni). Odmah nakon poletanja, pogledao unazad i video nekoliko potpuno praznih redova. Nisam ni sekunde čekao već sam pokupio svoje stvari i zauzeo tri sedišta... naravno odabrao sam ona između kojih naslon za ruke može da se podigne. Udobno sam se smestio, namestio dva ćebeta ispod sebe i tri jastuka pod glavu i nakon kraćeg razgovora sa stjuardesom zaspao i NAPOKON SE NASPAVAO!!! Ne mogu opisati zadovoljstvo koje sam imao nakon buđenja.... nekih sat vremena pre sletanja poslužen je ukusan doručak, taman da nadoknadim izgubljenu energiju i napunim baterije. Nakon doručka još sam se malo izležavao....ejjj, izležavao sam se u avionu...hehehe. Sreća, sreća, radost – uživancija.