London Times je objavio ovu čitulju. Kažu juče, ali vest je stara nekoliko godina.

ZDRAV RAZUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas žalimo odlazak voljenog prijatelja Zdravog Razuma koji je bio sa nama mnoge godine. Niko ne zna tačno koliko je bio star s obzirom da je njegova krštenica davno zagubljena u birokratskoj crvenoj traci.

On će biti zapamćen po tome što se držao dragocenih lekcija:

Znati kad se skloniti sa kiše

Zašto ko rano rani dve sreće grabi

Život nije uvek fer

Možda sam ja kriv?

 

Zdrav Razum je živeo po jednostavnim ekonomskim pravilima: Ne troši više nego što zarađuješ i oprobanim strategijama: Odrasli, ne deca, vode stvari !

 

Njegovo zdravlje je počelo naglo da propada kada su uvedene dobro zamišljene ali preopterećujuće regulative. Izveštaji o 6-togodišnjem dečaku optuženom za sexualno uznemiravanje zato što je poljubio devojčicu, Tinejdžerima suspendovanim u školi jer su koristili Mouthwash posle ručka i učitelju koji je otpušten jer je kaznio nevaspitanog učenika su samo pogoršali njegovo stanje.

Zdrav Razum je izgubio tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike jer rade posao koji su oni propustili da urade u disciplinovanju njihove nevaspitane dece. Propao je još više kad su škole morale da dobiju roditeljski pristanak da bi deci dali losion za sunčanje ili aspirin, ali nisu smeli da obaveste roditelje ako je učenica trudna i želi da abortira. Zdrav razum je izgubio želju za životom od kako je crkva postala biznis a kriminalci počeli da dobijaju bolji tretman od svojih žrtava.

Zdrav Razum je prebijen otkad niste mogli da se branite od provalnika u sopstvenom stanu i provalnik je mogao da vas tuži za napad. Zdrav Razum se konačno odrekao želje za životom kad je jedna žena propustila da shvati da je kafa koja se puši vruća, prosula je u krilo i odmah dobila ogromnu nadoknadu.

Zdrav Razum će biti ispraćen od njegovih roditelja Istine i Poverenja, od njegove supruge Diskrecije, od njegove kćeri Odgovornosti i njegovog sina Logike. Iza njega ostaju njegova 4 polubrata: Znam svoja prava, Hoću odmah, Neko drugi je kriv i Ja sam žrtva. Pogrebu nije prisustvovalo mnogo njih jer je vrlo malo njih shvatilo da je otišao.

Ako ga se ti još sećaš prosledi ovu vest, ako ne, pridruži se većini i ne radi ništa.