Čitao sam danas vladicin blog.... izgleda da patimo od iste bolesti, žal za mlados’ – opaka stvar jer i od toga može da se rikne. Iako sam duhom mlad, realno shvatam da me moje rane tridesete godine obavezuju na ozbiljnije ponašanje, planiranje porodice i ko zna čega sve još. A meni još srce mlado, željno da ode, da vidi, da oseti, da zaigra. A sa druge strane – posao, godine koje prete, kosa koja odavno već sedi, veza koja traje i obećava.... stvari zbog koje treba čvrsto biti na zemlji i zbog kojih je teško isto koliko je i lako. Ne znam gde ću dalje, ali znam da nazad ne mogu.... a mladost ostaje tamo negde, daleko iza nas, smešeći se svojoj ludosti, smelosti i bezbrižnosti.... s vremena na vreme kresne neka iskra sećanja koja nam navuče onaj bezobrazni osmeh na lice i odvuče pogled.... tamo daleko.

* * *

Danas je bio kurir UPS-a da pokupi uzorke robe koje šaljem u Belgiju i Litvaniju. Od sasvim običnog momka, koliko sam mogao da zapazim ne naročito obrazovanog, ali vrednog i poštenog što je po meni bitnije od obrazovanja, dobio sam pohvalu za rad koji obavljam. Mrzim i prezirem ustaljene pohvale i tapšanja po ramenu kvazi pametnjakovića, laskača i slatkorečivaca.... ovo je bilo nešto drugačije – iskreno. Kaže, pravo je zadovoljstvo raditi sa Vama gospodine, koliko već sarađujemo zajedno, meni se nijednom nije desilo da čekam na dokumentaciju, sve je uvek spremno, lepo spakovano i unapred najavljeno. E pa...

* * *

Za početak, rođen sam i odrastao u Rijeci (sadašnja Hrvatska), u doba najveće krize, odnosno 1993 došao sam ovde u Srbiju kao petnaestogodišnji klinac i počeo svoj životni put, konstantno gradeći svoju ličnost i sebe kao kvalitetnu osobu. Po nekom mom razmišljanju, kvalitet jedne osobe odražava se u tome da ostane dosledna sebi i svojim principima, uzornom i kulturnom ponašanju u skladu sa svojim mogućnostima i obrazovanjem bez obzira na probleme koji nailaze kroz život i koji je besomučno šibaju na vetrometini iskušenja. Čovek je onaj koji pored svih iskušenja ostane svoj, koji iz svega izlazi jači i bogatiji za iskustvo. Danas sam čuo jednu rečenicu..... ah da, Vi ste iz one kulturne države.... i ne znam šta je to trebalo da znači. E pa.... izvinite što sam obrazovan, pošten i iskren i izvinite što sam iz one tamo „kulturne“ države, ali takav sam i ako Vam to smeta zapitajte se kakvi ste.